Opleiding & carrière

We zijn continu bezig met de ontwikkeling van mensen. Dat kan door training on the job of door het volgen van externe trainingen. Beide brengen ze je een stap verder in de uitoefening van je functie. Omdat er voor sommige functies geen standaard opleiding bestaat en veel functies nieuwer zijn dan dat er een vooropleiding voor bestaat, doet wehkamp.nl veel aan training on the job.

 

Je start op een functie met veel verantwoordelijkheid, dat kan omdat we je zelf opleiden. Je kunt vervolgens doorgroeien binnen je eigen functie of naar andere functies binnen wehkamp. Die ontwikkeling wordt constant gestimuleerd binnen elke afdeling op elk niveau maar ook op basis van je eigen tempo en inbreng.

 

Binnen wehkamp hebben we een opleidingsbeleid die al deze aspecten samenvoegt. Daarin staan deze interne en externe trainingen maar ook de interne doorgroeimogelijkheden centraal.

 

We organiseren vakgerichte opleidingen of opleidingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling; allen zijn gericht op je loopbaan. In de huidige samenstelling van het bedrijf zie je veel medewerkers die zich doorontwikkelen.  De managementposities zijn voor 52% gevuld met medewerkers die zijn doorgegroeid vanuit andere functies binnen wehkamp.nl. We laten daarmee duidelijk zien dat we de ontwikkeling van medewerkers een top prioriteit vinden en talenten koesteren.

 

Alle vacatures van wehkamp worden eerst intern opengesteld, waarbij geschikte collega’s actief benaderd worden om te reageren als ze dat al niet uit zichzelf doen.

 

We vinden het belangrijk dat je alles uit jezelf haalt wat je eruit wilt halen. Dat kan op eigen initiatief zijn of het kan zijn dat je leidinggevende hierin een voorstel doet. We bieden kansen en carrièremogelijkheden, maar je moet ze wel zelf aanpakken en invullen. Heel open en transparant, heel slim.

“Inmiddels ben ik 5 jaar werkzaam en druk ik nog steeds elke ochtend blij mijn wekker uit!”